Schooltijden en vakanties

Op onze school werken wij met het vijf-gelijke-dagen-model. Dat betekent dat we iedere schooldag starten om half negen en dat de lessen altijd ’s middags om twee uur eindigen. Dat geldt ook voor de woensdag. Omdat voor de kinderen alle schooldagen hetzelfde zijn, krijgt de week voor hen meer structuur. Na schooltijd hebben de leerkrachten meer tijd voor overleg of scholing. Daarnaast hechten wij veel belang aan een warme inloop.

Warme inloop

Wij hechten veel waarde aan het contact met jou als ouder. Daarom is voor ons de warme inloop zo belangrijk. Dat wil zeggen: als ouder breng je je kind om half negen tot in de klas, waar de leerkracht jullie opwacht. Dan is er even tijd voor een vriendelijk en vrolijk hallo. Je kun in een paar woorden kwijt hoe je zoon of dochter zich voelt. Wil je kind eerder dan half negen op school zijn, dan kan dat vanaf kwart over acht.

Speelkwartier en lunch

Rond tien uur eten en drinken de kinderen iets om daarna buiten te gaan spelen. Tussen de middag lunchen zij met hun eigen groep in hun eigen lokaal. Terwijl de leerkracht een half uur pauze neemt, is er een medewerker van Kindercentrum Schateiland in het lokaal aanwezig om de kinderen te begeleiden bij de lunch of bij het buiten spelen daarna.

Vrije dagen en vakanties

Wanneer kun je met de kinderen een lang weekend weg? Wanneer valt dit jaar de zomervakantie? Op welke andere dagen is jullie kind vrij van school? Het is handig om die data al vroeg in de agenda te zetten. Je vindt ze hieronder voor dit schoolseizoen. Zodra we de data voor het volgende seizoen hebben, zullen we die ook online zetten.

Seizoen 2020-2021VanTot en met
Kerstvakantiemaandag 21 december 2020vrijdag 1 januari 2021